Pilates is een bewegingsleer en is aan het begin van de 20e eeuw ontwikkeld door Joseph Pilates. Bij het ontwikkelen van de oefeningen heeft Joseph Pilates zich laten beïnvloeden door yoga, meditatie, gymnastiek, boksen en Oosterse vechtsporten.

Toen Joseph Pilates zijn studio opende in New York, waren het vooral dansers die zijn studio bezochten. Door het grote succes dat Pilates had met de revalidatie van de dansers o.a. van het New York Ballet, vonden als snel ook andere klanten en sporters hun weg naar de studio.

Wereldwijd wordt Pilates aanbevolen en gezien door artsen en fysiotherapeuten als een nuttige vorm van bewegingstherapie bij het verminderen van en als preventie voor (pijn)klachten aan de aan het gehele lichaam.

Bij pilates werk je aan de opbouw van kracht en coördinatie maar ook aan je concentratie en ademhaling. Je voert oefeningen uit waardoor je een flexibelere wervelkolom krijgt en je hele lichaam traint: van je kruin tot aan je tenen.

In onze studio Pilates Noord in Amsterdam-Noord kun je matlessen, reformerlessen en personal pilates training doen. Wil je meer weten over pilates of wil je pilates lessen volgen in Amsterdam-Noord? Ik vertel je er graag meer over. Stuur een mailtje voor meer informatie.