Pilates Noord is de Pilatesstudio in Amsterdam-Noord van Eefje de Bruijn en Özlem Köseli. Je kunt bij Pilates Noord terecht voor kwalitatieve Pilateslessen in kleine groepen, online pilates lessen via Zoom en pilates op de pilatesapparatuur zoals de reformer en de chair.

Pilates Noord biedt iedere dag matlessen in de studio als persoonlijke en interactieve livestream pilateslessen aan via Zoom. Je hebt tijdens deze livestream les live contact met je vertrouwde docent. Tijdens de les kun je elkaar zien en spreken en de docent kan persoonlijke aanwijzingen geven. Er zijn pilateslessen op verschillende niveaus en er is een zwangerschapspilatesles. Je hebt geen speciale materialen nodig. Meer hierover lees je hier. Naast matlessen biedt Pilates Noord ook reformergroepslessen en personal pilates training.

Bij Studio Pilates Noord aan de Asterweg 17A14 is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Wil je weten of Pilates Noord voor jou de geschikte plek is om op een verantwoorde manier te bewegen, sterker te worden en je bewegingspatronen beter te leren kennen, kom dan eens kijken of mail voor meer informatie.

Pilates Noord is in 2018 opgezet door Eefje de Bruijn. Eefje is een pilatesdocent met een design-achtergrond. Als ontwerper met lange dagen achter de computer gaf pilates, maar ook yoga en dans, haar altijd al kracht en energie. De revaliderende kracht van Pilates ontdekte ze pas echt goed tijdens het herstel van bekkeninstabiliteit na haar eerste bevalling en tijdens het leren omgaan met hypermobiliteit. Eefje heeft de Polestar® Pilates-matopleiding en de Polestar® Pilates Comprehensive-opleiding voltooid. Voor Eefje is de Pilates methode de unieke combinatie van bewust bewegen, je lichaam beter leren kennen, tot rust te komen en op te laden. Het is belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen, pilates draagt bij om tot op hoge leeftijd soepel en sterk te blijven.

Sinds oktober 2021 is Özlem mede-eigenaar geworden van Pilates Noord. Özlem studeerde economie in Turkije en verhuisde in 2012 naar Nederland voor een baan bij een bank. Kort nadat ze naar Nederland was verhuisd, is ze begonnen met het volgen van pilateslessen. Ze werd verliefd op de methode en heeft in 2014 de Polestar® Pilates-matopleiding voltooid en in 2015 de Polestar® Pilates Comprehensive-opleiding en geeft sindsdien les. In de les van Özlem krijg je gedetailleerde instructies, krijg je tips over anatomie en uitlijning en ontdek je alle kleine spieren waarvan je niet wist dat ze bestonden.